فکس

علت کارنکردن فکس بر روی بعضی خطوط تلفن

علت کارنکردن فکس بر روی بعضی خطوط تلفن

فکسها برروی خطوط تلفن وصل شده و میتوان از آنها برای ارسال نامه ها و یا موارد دیگر استفاده کرد و اما با وجود ایمیل چرا بعضی ها از فکس استفاده می کنند دلیل آن امنیت بالای آن نسبت به اینترنت می باشد. ایمیل را هکرها می توانند هک کنند ولی فکس ها غیر قابل دسترسی هکرها می باشد چون از طریق مسیر صوتی در مراکز مخابراتی ارسال می شود.

کلاک همزمانی چیست؟

بطور کلی در مخابرات ایران دو مرکز مخابراتی اصلی وجود دارد که کلاک همزمانی تولید می کنند و تمام مراکز مخابراتی در سراسر ایران از این دو مرکز مخابراتی برای همزمانی خود استفاده می کنند این دو مرکز را Master و مراکز دیگر را Slave این مراکز می گویند.
ارتباط مراکز مخابراتی بر اساس لینکهای E1 می باشد که پهنای باند آن 2M بوده وهر لینک E1 دارای 32 تایم اسلات ویا 32 کانال می باشد که کانال اول برای همزمانی بین مراکز مخابراتی می باشد و برای استخراج کلاک همزمانی استفاده می شود نتیجتا چون تمام مراکز مخابراتی با هم در ارتباطند پس همه آنها از لحاط کلاک همزمانی با هم همزمانی دارند.

علت کارنکردن فکس بر روی بعضی خطوط تلفن

در مراکز مخابراتی هم تجهیزات مخصوصی برای استخراج و استفاده از کلاک همزمانی نصب و راه اندازی می شود و هر چقدر دقت و حساسیت این تجهیزات بالاتر باشد دقت و حساسیت همزمانی بالاتر و کلاک همزمانی مرکز پایدارتر و دقیق تر می شود.
وذکر این نکته هم لازم است که معنی همزمانی این است که شروع پالس اصلی یک مرکز مخابراتی با شروع پالس مرکز مخابرات اصلی یکی است نه اینک هر دو مرکز با یک فرکانس کار کنند.

یکی از موارد استفاده کلاک همزمانی کارکرد صحیح فاکسها و اینترنت Dial up روی خطوط مخابراتی می باشد.برای تست همزمانی مراکز مخابراتی تجهیزات ویژه ای روی مرکز مخابراتی نصب می شود و می توان با آنها همزمانی مراکز مخابراتی را تست کرد ولی این تجهیزات غیر قابل دسترسی است.
یکی از راههای تست همزمانی مراکز مخابراتی استفاده از اینتر نت Dial up می باشد برای این منظور پس از تهیه مودم نوع Dial upکه امروزه نوع USB آن هم موجود است

می توان به روش زیر همزمانی مرکز را تست کرد.

1- با استفاده از یک مودم Dial up می توان به یک ISP وصل شد حال اگر سرعت اینترنت واقعی شما بیشتر از 36kbps باشد می توان گفت که مرکز مخابراتی فوق مشکل همزمانی ندارد و نویز هم در مرکز وجود ندارد ولی اگر سرعت اینترنت کمتر از 5kbps باشد مرکز مشکل همزمانی دارد و فکسها روی خطوط تلفن این مرکز کار نمی کنند.

2-اگر ISPدر دسترس نباشد یک مودم دیگر باید تهیه کرد و با استفاده از خطوط تلفن این مرکز با Dial up بین دو کامپیوتر ارتباط برقرار کرد اگر انتقال اطلاعات بین دو کامپیوتر بیش از 36kbpsباشد بر روی خطوط داخلی این مرکز تلفن فکس کار میکند و اگر سرعت انتقال دیتا بین دو کامپیوتر کم باشد این مرکز تلفن فاقد همزمانی بوده ویا حتی خطوط آن هم نویزی می باشد و فکسها روی خطوط این مرکز کار نمی کنند.

3- اگر در حالت دوم ارتباط دو کامپیوتر با سرعت بالا ی 36kbps وصل شد این مرکز برای کارکردن فکس در داخل مرکز مشکلی نداردوباید تست دیگری انجام داد و آن ایجاد ارتباط بین خطوط این مرکز با تلفنی که قرار است فکس به آنجا ارسال شودواگر این ارتباط هم با سرعت بالا برقرار شود خطوط تلفن برای ارسال فکس موردی ندارد.
روشهای ارائه شده در بالا روشهای تست عملی همزمانی مراکز مخابراتی می باشد و همیشه عدم همزمانی مراکز باعث عدم کارکرد مودمDial up وفکسها می شود از مودم Dial up به این خاطر استفاده می شود که سرعت انتقال اطلاعات در آن مشخص است و حتی وجود نویز نیز مشخص می گردد یعنی اینکه اگر نویز وجود داشته باشدسرعت انتقال دیتا کم می شود ولی کاملا از بین نمی رود در حالی که در کارکرد فکس فرقی بین نویز و عدم همزمانی وجود ندارد.

نکته آخر اینکه بعضی فکسها به کلاک همزمانی حساس نیستند و در بدترین شرایط هم کار میکنند ولی باید دقت کرد که این فکسها هم در ارسال یک صفحه خط اول صفحه و یا خط آخر صفحه را ارسال نمی کنند و عدم همزمانی باعث این خرابی میشود.
در مراکزمخابراتی IP بیس اگر لینک ارتباطی بین مرکز IP با مرکز مخابراتی بالا دستی لینک SIP باشد این لینک فاقد هم زمانی است و مرکز IP نمی تواند همزمانی را از مرکز مخابراتی دریافت کندبرای هم زمانی این مراکز با مرکز بالاتر باید از لینک PRI استفاده شود.

منبع :مجموعه وبسایت های شرکت کامتل