تفاوت دوربینهای آنالوگ و تحت شبکه IP
اگر شما بدنبال سیستم امنیتی هستید که محل کار یا منزل خود را نظاره کنید، یکی از تصمیماتی که باید بگیرید انتخاب میان دوربین آنالوگ و IP است. دوربینهای آنالوگ بر اساس دادههای ویدوئی کار میکنند مانند تلویزیون یا دوربین فیلم برداری و یا مانیتور و یک IP Camera بر پایه مبنای دیجیتال یا باینری، دادهها را ارسال مینماید و همانند دیگر تجهیزات تحت شبکه یک آدرس به خود اختصاص میدهد، در دوربینهای IP علاوه بر محیط شبکه داخلی در مرورگرهای وب هم میتوان تصاویر را رصد کرد. حال بیایید یک مقدار دقیق تر به نظرات مخالفان و موافقان نگاه کنیم تا بدانیم کدامیک مناسبترین و بهترین گزینه برای شما میباشد.
موافقان دوربینهای آنالوگ:
- قیمت ارزان: عموماً دوربینهای آنالوگ از قیمت ارزانتری نسبت به IP برخوردارند.
- تنوع: دوربینهای آنالوگ در مدلها و قالبهای مختلفی طراحی و عرضه شدهاند.
- سازگاری بالا: نصب و راهاندازی آنها بسیار ساده میباشد.
مخالفان دوربینهای آنالوگ:
- فقدان امکانات: بسیاری از دوربینهای آنالوگ از تکنولوژی روز بی بهره اند مانند زوم دیجیتال.
- مشکل تداخل امواج و دزدی تصاویر: در دوربینهای آنالوگ به دلیل ارسال تصاویر بدون رمزگزاری هک کردن براحتی امکانپذیر میباشد.
- عدم پوشش نظارتی در فضاهای بزرگ: دوربینهای آنالوگ برای نظارت محیطهای وسیع گزینه مناسبی نیستند.
- خرید نرمافزار: به تعداد دوربینهای آنالوگ بایستی مجوز نرمافزاری نیز خریداری شود.
موافقان دوربینهای IP Camera:
- بهترین گزینه برای وایرلس: این دوربینها پس از رمزگذاری، دیتا را ارسال مینمایند پس اگر شبکه شما هک شود امکان هک کردن تصاویر ابداً وجود ندارد.
- امکان تأمین ولتاژ برق با یک کابل شبکه: در مدلهای PoE به جای کابل کشی برق و شبکه کافیست فقط یک رشته کابل مانند Cat5 برای رساندن برق و دیتا استفاده شود.
- نظارت از طریق اینترنت: دوربینهای IP برای نظارت از راه دور خیلی بهتر از دوربینهای آنالوگ میباشند.
- ذخیره آسان اطلاعات: ذخیره دیتا به مراتب سادهتر و دسترسی به آن آسانتر از دوربینهای آنالوگ میباشد.
مخالفان دوربینهای IP Camera:
- قیمت بالا:دوربینهای IP به دلیل امکانات و تکنولوژی روز بکار رفته در آنها قیمت بالاتری دارند.
- نیاز به پهنای باند زیاد: دوربینهای IP به نسبت آنالوگ از پهنای باند زیادتری استفاده میکنند
- تکنولوژی دوربینهای آنالوگ HD-SDI از ۲ سال پیش برای حفظ بازاردوربین مداربسته آنالوگ معرفی شد و این تکنولوژی توسط شرکتهای کرهای که فقط دوربین مداربسته آنالوگ تولید میکردند عرضه شد.
- HD-SDIبه جهت نقاط ضعف بسیار زیادی که دارد نتوانست موفقیت زیادی بدست آورد و با فروش کم تقریباً با شکست مواجه شده است.
نقاط ضعف دوربین مداربسته HD-SDI:
بیشترین رزولوشن تصویر در دوربینمداربستهHD-SDI۲ مگاپیکسل است در حالی که در دوربین
ip، دوربینهای با رزولوشن تصویر بیشتر از ۱۰ مگاپیکسل تولید شده است و در حال حاضر حتی دوربینهای مداربسته ۳وحتی ۵ مگاپیکسل هم از لحاظ اقتصادی و هم کیفیت تصویر به صرفه تر میباشند و فرق قیمتی چندانی با دوربینهای HD-SDI ندارند.
بزرگترین ضعف دوربینهای مداربسته HD-SDI ضعف در دست گاههای ذخیره ساز آن میباشد که تا به امروز فقط دستگاه DVR 4و۸کانال برای آن تولید شده است وهنوز خبری از دستگاههای ۱۶ کانال و یا بالاتر نیست.
در نوع دوربینهای آنالوگ HD-SDI محدودیت کابل کشی یکی ازچالشهای بزرگ میباشد و حتی اگر بهترین نوع کابل کواکسیال RG نیزجهت کابل کشی استفاده گردد بیشتر از ۱۵۰ متر کابل کشی امکانپذیر نیست و بایستی یک تقویت کننده تصویردر طول کابل کشی قرار داده شود.
یک دستگاه DVR چهار کانال HD-SDI به علت قیمت بالایی که دارد تقریباً برابر با قیمت DVR 16CH FULL D1 از لحاظ اقتصادی اصلاً به صرفه نمیباشد.
مزایا و معایب دوربینهای آنالوگ و شبکه
با پیشرفتهای انجام شده در مسیر ساخت دوربینهای شبکه امروز این دوربینها تقریبا از همه نظر نسبت به دوربینهای انالوگ دارای برتری هستند.
تنها برتری اصلی دوربینهای انالوگ سادگی و ارزان بودن آنهاست.
در پایین به تعدادی از این مزایا و معایب اشاره خواهیم کرد:
دوربینهای انالوگ ساده هستند: سادگی دوربینهای انالوگ باعث شده که بازه بسیار بیشتری از شرکتها قابلیت نصب این دوربینهای داشته باشند.
این باعث میشود که بیشتر شرکتهای نصب کننده سیستمهای مداربسته شما را به
استفاده از این سیستم ترقیب کنند.
این کار بیشتر به دلیل عدم داشتن اطلاعات کافی در مورد دوربینهای شبکه توسط این شرکتها میشود.
دوربینهای انالوگ ارزان قیمت هستند: همه ما میدانیم قیمت یک محصول میتواند چه وزنه سنگینی در انتخاب آن باشد.
باید بدانید حتی سادهترین و ارزان قیمتترین دوربینهای شبکه به هیچ عنوان از نظر هزینه با دوربینهای انالوگ قابل مقایسه نیستند.
دوربین شبکه دارای تکنولوژی جدیدتری است: تکونولوژی هر محصول دارای یک طول عمر است. به ویژه در زمینه تجهیزات الکترونیکی تکنولوژی به سرعت در حال تغییر است.
امروزه این تغییرات بیشتر در جهت گسترش دوربینهای شبکه در حال حرکت است.
این بدین معناست که پس از گذشت چندین سال دوربینهای انالوگ از رده خارج شده و به صورت یک تکنولوژی قدیمی در خواهد امد.
دوربینهای شبکه محدودیت کیفیت تصویر ندارند
یکی از مهمترین این محدودیتها محدودیت کیفیت تصویر است.
از نظر کیفیت تصویر دوربینهای انالوگ هرگز نمیتوانند به کیفیتی
بیش از ۷۲۰ × ۵۷۶ دستیابی داشته باشند.
برای دستیابی به تفکیک پذیریهای بالاتر هیچ روش مناسبی به جز استفاده از دوربینهای شبکه
وجود نخواهد داشت.
تکنولوژی جدید: HDCVI و HDTVI
امروزه با گسترش تکنولوژی شاهد پیشرفتهای چشم گیری در عرصه دوربین مداربسته و سیستمهای حفاظتی هستیم و شاهد آن هسیتم که دوربینهای آنالوگ با کیفیتهای HD و Full HD نیز روانه بازار میگردند که یکی از محبوبترین آنها تکنولوژی HDCVI کمپانی Dahua چین میباشد.
با ورود این تکنولوژیها شاهد بودیم که دوربینهایی با کیفیتهای 720p و 1080P نیز در بستر آنالوگ و همان کابل کشیهای قدیمی تولید شده است که تقریبا هزینهای برابر با دوربینهای آنالوگ قدیمی تر دارد.
برای استفاده از این تکنولوژی نیازی نیست که از کابلهای خاصی استفاده شود و همان کابلهای RG59 سابق توانایی ارسال تصاویر با کیفیت HD را به دستگاه DVR دارا میباشد. نقاط قوت این تکنولوژی محدود به کیفیت نمایش تصاویر نیست و سایر خصوصیات نظیر: حذف نور پس زمینه در تصاویر یا همان WDR گستره گسترده دینامیک و یا تابع BLC که مربوط به تنظیم خودکار کنتراست تصویر میباشد نیز به طور چشم گیری پیشرفت داشتهاند.
تنها نقطه ضعف این تکنولوژی انحصاری بودن آن میباشد که فقط در اختیار کمپانی Dahua میباشد و این امر باعث میشود تا در این تکنولوژی هم شاهد رقابت آن چنانی برای کاهش قیمت و هم پیشرفته تر شدن آن و رفع نواقص احتمالی نباشیم.
پس نتیجهگیری میکنیم که به مرور زمان همانطور که این تکنولوژی در حال کنار زدن تکنولوژیهای سابق نظیر HD-SDI است پس تکنولوژی دیگری نیز برای کنار زدن این تکنولوژی به بازار خواهد آمد و آن تکنولوژی قطعاً HDTVI میباشد که در حال حاضر وارد مرحله تولید انبوه نرسیده است اما دیگر بحث انحصاری بودن را ندارد و قطعاً این امر باعث میشود تا رقابت بر سر تولید این تکنولوژی منتج به کاهش قیمت این محصول و تولید انبوه آن از سوی تولیدکنندگان باشد.
منبع :مجموعه وبسایت های شرکت کامتل