دوربین مداربسته شبکه (IP CCTV) یک دستگاه الکترونیکی است که برای دریافت تصاویر و تبدیل آنها به اطلاعات دیجتال از آن استفاده میشود. این کار در دوربین های مداربسته شبکه به وسیله حسگر الکترونیکی دوربین یا Imaging Sensor صورت می گیرد. این حسگر میتواند یکی از انواع CCD یا CMOS باشد.
دوربین های شبکه را میتوان نسل جدید دوربین های مداربسته دانست. استفاده از این دوربین ها هر روزه در حال افزایش است و رفته رفته جای دوربین های نسل قبلی خود (دوربین های انالوگ) را میگیرند.
ساختار
دوربین های مداربسته شبکه در واقع نوعی کامپیوتر کوچک نیز محسوب می شوند. این دوربین ها پس از دریافت اطلاعات تصاویر از حسگر آنها را به اطلاعات دیجیتال تبدیل کرده و مطابق پروتکل های شبکه به شبکه می فرستند. وجود قسمت های تبدیل کننده در این دوربین ها باعث افزایش پیچیدگی و هزینه های انها شده است.
هر شرکت تولید کننده سیستم های مداربسته شبکه پروتکلی مختص به خود را برای دوربین های تولید شده استفاده می کند. این کار موجب می شود شما در یک سیستم مداربسته شبکه نتوانید از چند دوربین متفاوت برای یک سیستم یکپارچه استفاده کنید. تنها راه استفاده از دوربین ها به این صورت تطابق آنها با پروتکل Onvif است.
کیفیت تصویر
بزرگترین مزیت دوربین های شبکه محدود نبود کیفیت تصویر آنهاست. درحال حاضر دوربین های با کیفیت بین 1.3 تا 5 مگا پیکسل به صورت گسترده مورد استفاده قرار میگیرند. کیفیت تصویر بالاتر از 5 مگا پیکسل تنها در دوربین های تخصصی و در برندهایی خاص قابل دسترسی خواهد بود.
تغذیه
دوربین های شبکه را میتوان از دو طریق تغذیه کرد.
تغذیه از طریق منبع تغذیه یا اداپتور
تغذیه از طریق کابل شبکه یا به صورت POE
در صورت تغذیه POE شما دیگر نیازی به نصب اداپتور در کنار دوربین نخواهید داشت و تمامی هزینه و پیچیدگی های کابل کشی تغذیه حذف می شود. البته باید توجه داشت که تمامی سوئیچ های مورد استفاده در زیر ساخت شبکه باید از نوع POE استفاده شوند که معمولا به مراتب از کابل کشی پرهزینه ترند.
نرم افزار
از دیگر قابلیت های بسیار مهم دوربین های مداربسته شبکه دسترسی به نرم افزارهای پیشرفته شبکه است. این نرم افزارها میتوانند قابلیت های بی شماری را برای کاربر ایجاد کنند و بسیاری از نیازهای امنیتی و نظارتی مشتریان را به صورت کامل براورده کنند.
دوربین مداربسته تحت شبکه چطور نصب می شود؟
نصب دوربین مداربسته تحت شبکه تفاوت های زیادی با دوربین های آنالوگ دارد و نیاز به درگیر شدن با پیچیدگی های شبکه های رایانه ای دارد. با این حال به علت انعطاف پذیری زیاد این سیستم در بسیاری موارد از سیستم مداربسته تحت شبکه استفاده می شود.
منبع :مجموعه وبسایت های شرکت کامتل