مضرات استفاده از نرم افزار غیر اورجینال
می دانیم که امروزه در دنیا و مخصوصا در ایران ، بسیاری از مردم بمنظور صرفه جویی در هزینه هایشان اقدام به دانلود نرم افزار های قفل شکسته و به اصطلاح کرک شده می کنند . به طور مثال اکثر قریب به اتفاق نسخه های ویندوز مورد استفاده در ایران از نوع غیر اورجینال می باشند . همین قضیه در مورد سایر نرم افزار ها ، از قبیل نرم افزار های علمی و کاربردی و آموزشی ،نیز صدق میکند . چیزی که اکثر مردم ایران نمی دانند این است که تمامی این نرم افزار ها توسط افرادی کرک می شوند و قفلشان شکسته می شوند که دارای معلومات بالایی در زمینه هک و ویروس هستند.
آسیب های استفاده از نرم افزار غیر اورجینال
بهتر است درادامه این مقاله کوتاه،درباره ضررهای استفاده از نرم افزارهای غیراورجینال ذکرکنیم:اکثر هکر هایی که اقدام به شکستن قفل برنامه هایی مانند ویندوز ایکس پی یا ویندوز سون یا ویندوز ۸ یا کامپایلر ویژوال استودیو و یا سایر نرم افزار های گران قیمت می کنند ، بوسیله تسلط بالایی که در زمینه هک و برنامه نویسی سیستم دارند اقدام به قرار دادن رخنه ها و راه های نفوذ متعددی در سیستم های قربانی می کنند و زمانی که یک فرد یا شرکت یا سازمان درنظرخود ، صرفه جویی کرده و یک نرم افزار ده میلیون تومانی را به طور کرک شده و قفل شکسته به قیمت هزار تومن خریداری می کند
در حقیقت سرنوشت خود و سازمان و شرکتش را در اختیار این افراد هکر قرار می دهد و خودش با دست خودش راه نفوذی برای آن افراد هکر در سیستم کامپیوتری خود قرار می دهد . به این ترتیب شاید در مرحله ای از کار ده یا بیست یا سی میلیون تومن صرفه جویی کرده باشد ولی در واقع سرنوشت و امنیت شرکت و سازمان چند صد میلیارد تومنی خود را با دست خودش به مخاطره انداخته و آن را در معرض نفوذ افراد سودجو قرار می دهد .
در باره شرکت های بزرگ نرم افزاری
البته تا اینجا ما فرض را بر آن گذاشته ایم که شرکت های بیگانه مانند مایکروسافت خودشان با ما صادق هستند و خطری از ناحیه آنها متوجه ما نمی شود . که مطالعه تاریخ چند هزار ساله تمدن بشر نشان می دهد که در شرایط بحرانی و خطر مانند زمان روی دادن جنگ بین کشورها ، سازمان ها و شرکت های هر کشوری امکانات خود را برای ضربه زدن به دولت متخاصم در اختیار حکومت مرکزی اشان قرار داده اند . چیزی که در مورد شرکت آمریکایی مایکروسافت نیز صادق است .
درپایان باید گفت: اگر یک فرد ایرانی با لپ تاپش که ویندوز غیر اورجینال دارد به یک کشور اروپایی سفر کند ، همواره این خطر برایش وجود دارد که توسط پلیس آن کشور به اتهام نقض قانون و سرقت غیر قانونی نرم افزار کرک شده ، دستگیر و جریمه و یا زندانی شود . ولی اگر همین فرد با لپ تاپی که جدیدترین لینوکس هم در آن نصب شده است به اروپا سفر کند ، کوچک ترین خطری متوجه او نیست،پس مراقب رفتارمان درمحیط مجازی باشیم هر نرم افزار رایگان را به عنوان صرفه جویی قرارندهیم.
منبع :مجموعه وبسایت های شرکت کامتل